Wine bar na weselu


Dobór wina na wesele powinien współgrać z porą roku. Latem należy sięgać po rześkie wina z Nowego Świata. Eksperci radzą, jakie trendy zatriumfują podczas tegorocznych letnich uroczystości. Hitem będą oryginalne wine bary i koktajle na bazie różowego wina.

– Polacy piją coraz więcej wina i widać to także w trendach weselnych. Pary młode chętnie serwują coś więcej niż wódkę w coolerach i kolorowe drinki, dlatego z aprobatą przyjmują usługę profesjonalnego doboru win – doradzają Kasia Czerny-Nowak  i Ania Bańbuła, konsultantki ślubne z Agencji Eventowej Czyni Cuda. Ekspertki przyznają, że młode pary chętnie sięgają po rady konsultantów ze specjalistycznych sklepów winiarskich. Bardziej wymagającym przyszłym małżonkom, wedding plannerzy proponują kącik degustacyjny, gdzie goście mogą skosztować specjalnie dobranych dla nich win. – Niektóre pary decydują się nawet na obecność w takim kąciku sommeliera, który opowiada o poszczególnych gatunkach wina oraz zabawia gości ciekawostkami ze świata win –dodają konsultantki ślubne.

Lekkie, kalifornijskie wina z linii Oak View są idealne same w sobie. Stanowią również świetną bazę do tworzenia kolorowych drinków. Koncepcja wine baru z winami z Nowego Świata to doskonały wybór dla par młodych poszukujących świeżości i powiewu nowoczesności – stwierdza Patrycja Sikorska, brand managerka Oak View. Hitem letniego sezonu weselnego będą drinki Frosé, czyli orzeźwiające koktajle na bazie mrożonego różowego wina – dodaje.

koktail

 Przepis na Frosé:

  • 1/2 butelki różowego wina Oak View
  • 3 szklanki lodu
  • 3/4 szklanki cukru
  • Owoce: sok z cytryny, truskawki, kawałki arbuza, maliny, sok owocowy.

Wszystkie składniki wrzuć/wlej do blendera i zmiksuj.

 

Oak View

Kalifornijskie, różowe, półsłodkie wino gronowe o rubinoworóżowym kolorze charakteryzuje się delikatnym aromatem jagód i śliwek. Wyśmienite samo w sobie, jak również jako akompaniament deserów lub lekkich potraw.

wino oak